1100 TL ve üzeri alışverişlerinizde kargo ücretsiz

Tarhana Çorbası

Aralık 13, 2021

Tarhana Çorbası

❄️  Soğuk havaların etkisini artarak hissettiğimiz bugünlerde içinizi ısıtacak, bağışıklığınızı artıracak A, B1 ve B2 vitamini deposu Taze Baharatlı, Ekşi Mayalı Tarhanamızı köklerimizden gelen deneyimlerle, köyümüzde mevsiminde yetişen sebzeleri ve aromatik taze baharatları kullanarak doğal ekşi mayayla fermente ettik. 

🌶️ 🍅 🌿  İçinde yok yok… kapya biber, domates, yeşil biber, ev yapımı köy yoğurdu, ekşi maya, kapya biber püresi, soğan, sarımsak, dereotu, maydanoz, taze reyhan, taze dağ kekiği, taze nane, toz kırmızı biber, boy otu, tuz, karabiber, kimyon, kişniş.

🍜  Hazır çorba kadar hızlı hazırlayabileceğiniz, mis gibi kokusu mutfağınızı kaplayacak tarhana çorbamızın tarifi için;

Malzemeler: (4 kişilik)

4 yemek kaşığı İka Bağları taze baharatlı ekşi mayalı ev tarhanası

1 diş sarımsak

1 yemek kaşığı İka Bağları Biber Salçası

4 bardak su veya 2 bardak et suyu, 2 bardak su

Tereyağı

Tuz, karabiber

üzeri için nane ve tereyağı

Hazırlanışı:

Oda sıcaklığındaki 4 bardak suyu (dilerseniz 2 bardak su, 2 bardak et suyu olarak da bu oranı değiştirebilirsiniz) orta boy tencere içerisine koyuyoruz ve içerisine 4 çorba kaşığı tarhanayı, küçük parçalara böldüğümüz sarımsağı, suda incelttiğiniz biber salçasını ve tereyağını ekliyoruz. Topaklanmayı engellemek adına çorbayı sürekli karıştırıyoruz ve tuz, karabiberi ekliyoruz. Çorbanız kaynamaya başlayıp koyulaşınca içmeye hazırdır. Dilerseniz çorbanızın lezzetini artırmak isterseniz küçük bir sahanda tereyağında çevirdiğiniz naneyi çorbaya ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.




Yorum yap

Yorumların yayınlanmadan önce onaylanacaktır.


Daha fazla Tarifler

Chili con Carne
Chili con Carne

Ocak 10, 2024

Chili con carne tarifimizde protein açısından zengin kırmızı fasulyelere, yemeğin besleyiciliğini bir o kadar artıran dana kıyma veya tercihen kırmızı mercimek eşlik ediyor. Proteinin yanında içerdiği lif, vitamin ve mineraller bu tarifin dengeli ve sağlıklı bir öğün olmasını sağlıyor. 

Okumaya devam et

Havuçlu Cevizli Kek
Havuçlu Cevizli Kek

Mart 01, 2023

Okumaya devam et

Tarhanalı ve Lor Peynirli Pırasa Salatası
Tarhanalı ve Lor Peynirli Pırasa Salatası

Şubat 15, 2022

Okumaya devam et